7. apr. 2017

La biblioteca







Estimats lectors i lectores!!

Molts de vosaltres ja sabeu que tenim una biblioteca de llibres infantils en català, que ha estat oberta des de l’any 2014. I si no ho sabeu, us ho expliquem ara.

Hi tenim llibres, còmics, CDs i material audiovisual. Tot són aportacions de famílies vinculades a les classes de català. A més, hi ha 36 llibres que CatalansDK va subvencionar en el seu moment i que l’Elisenda va comprar la primavera passada a la llibreria Pebra Negra del Clot. Hi ha llibres per totes les edats.

Al principi la biblioteca la teníem al bar Monellies, aquí al costat, però vam veure que el fet que els llibres estiguessin a l’abast de tothom no era una bona idea, i vam optar, just fa un any, per traslladar-la a un altre cafè. Aquest espai ara ja no el podem fer servir més, però a banda d’això, cap dels formats que hem provat fins ara (format self-service i format pop up) no han tingut gaire èxit. La veritat és que fins ara la biblioteca no s’ha estat fent servir tant com nosaltres voldríem.

És per això que fem un nou intent. I si aquest no funciona, conclourem que no hi ha interès i tancarem la paradeta. Tornarem els llibres a la gent, i avall.

Ara us explicarem com funcionarà la biblioteca a partir d’ara i fins l’estiu. A l’estiu farem una avaluació, i si valorem que funciona bé, doncs aquesta serà la dinàmica després de l’estiu, durant el curs vinent.


COM FUNCIONA LA BIBLIOTECA

Els principals responsables de la biblioteca –els bibliotecaris-  són l’Elisenda Juanola i l’Iñaki Manrubia, i els contacteu al mail labibliotecacph@gmail.com.

Cada setmana (si no hi ha imprevistos!!!!) els bibliotecaris, de 17:00 a 18:00, seran a la zona de jocs al pis de baix amb una selecció de llibres per cada grup: pel grup de petits, el de mitjans i el de grans!!!!!Podreu, durant aquesta hora, agafar llibres de préstec i retornar-ne, i l’Elisenda i l’Iñaki s’encarregaran d’ajudar-vos a fer el préstec i el retorn.

ARA. FEU ATENCIÓ:

ALTA: És imprescindible, per poder ser lector/a d’aquesta biblioteca,
enviar 50kr al 42986392 (Elisenda Juanola) per mobilepay - o pagar-les en metàl·lic.

Aquests diners els recollim per cobrir despeses de gestió i manteniment. En el mateix Mobile Pay, a l’espai de SKRIV BESKED TIL MODTAGER, poseu QUOTA LECTOR/A + NOM DEL NEN/A. Ex: QUOTA LECTORA CARLA MORTENSEN

PRÉSTEC i RETORN: Cada divendres de 17 a 18. En principi, es poden agafar de préstec un/dos llibres cada vegada.  Quan es fa el préstec/retorn, s’ha de presentar EL CARNET!!!!! –important pels nens. Els llibres ES PODEN TENIR A CASA UN MÀXIM DE 2 SETMANES. Si no veniu a classe el dia que us toca retornar, heu d’escriure a labibliotecacph@gmail.com i avisar. Si no es retornen llibres, no se’n poden agafar més de préstec. 
**per cert, alguns de vosaltres encara heu de retornar llibres!!

APORTACIONS: convidem a tots els usuaris a fer una mínima aportació de llibres si no s’ha fet ja (2 o 3 com a mínim i no hi ha màxim). Els llibres aportats es poden retirar en qualsevol moment i canviar per d’altres llibres. IMPORTANT!: quan feu una aportació, CAL que poseu nom i cognom als llibres. Si veniu amb molts llibres de cop, porteu una llista.


CALENDARI: L’últim dia que es poden agafar llibres aquest curs és el 9 de juny, perquè el dia 16 s’han de retornar tots. A l’estiu la biblioteca tanca.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar